Viranşehir’de anjiyo ünitesi kuruluyor
GündemViranşehir’de kalp rahatsızlıklarına erken müdahale edebilmek için Viranşehir Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi kurulacak. Kalp rahatsızlıklarında erken müdahale hayati önem taşıyor. Hastanede anjiyo yapılabilmesi, İlçenin sağlıkta geldiği noktayı göstermesi açısından önem taşımaktadır. Koroner Anjiyografi Kısa süre içerisinde Viranşehir halkının hizmetine girecek.İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları ile birlikte Viranşehir Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunarak, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Yılmaz dan sunulan sağlık hizmeti hakkında bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz “Sağlık tesisleri ziyaretleri kapsamında Viranşehir ilçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettik. Viranşehir Devlet Hastanemiz 200 yataklı bir hastane vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri ve Sağlık hizmet sunumundan tam kapasite ile faydalanabilmeleri için çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Bugünde Hastanemizde İnşaat çalışmaları devam eden ve 8 yataktan 20 yatağa çıkarılan yeni doğan yoğun bakım ünitesini yerinde inceledik,20 yatak ile birlikte yoğun bakım sayısı 43’e çıkarılmış olacak. İl Sağlık müdürlüğümüz Mühendis ve mimarları ile birlikte yakın zamanda Viranşehir için planladığımız Anjiyografi ünitesi için yer tespiti ve yerinde değerlendirmeler yaptık. Endoskopi ünitesi Viranşehir halkının hizmetine sunuldu. Uzmanlarımız ile endoskopi artık Viranşehir hastanesinde yapılıyor ilçe dışına gitmeye gerek kalmamış oldu.20 yataklı yeni doğan yapılmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan 20 yataklı anne otelininde yer tespiti ile birlikte yapımına karar verdik. Viranşehir Devlet Hastanemiz 200 yataklı bir hastane yatak kapasitesini 250 yatağa çıkarıyoruz. Bakanlık düzeyinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu şekilde personel pdc oranında artış olacaktır. Solmaz, Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan bu çalışmaların yanı sıra, polikliniklerin dizaynı ve acil servis hizmetlerinin revizyonu gibi konularda da değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, bölgedeki diğer sağlık hizmetleri, fizik tedavi, TRSM hizmetleri, KETEM, gebe okulu ve evde sağlık hizmetleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu çalışmalarla, Viranşehir ve çevre ilçelerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve merkeze yapılan hasta sevklerini azaltmak hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.BİHA
Kalp rahatsızlıklarında erken müdahale hayati önem taşıyor. Hastanede anjiyo yapılabilmesi, İlçenin sağlıkta geldiği noktayı göstermesi açısından önem taşımaktadır. Koroner Anjiyografi Kısa süre içerisinde Viranşehir halkının hizmetine girecek.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları ile birlikte Viranşehir Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunarak, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Yılmaz dan sunulan sağlık hizmeti hakkında bilgi aldı.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz “Sağlık tesisleri ziyaretleri kapsamında Viranşehir ilçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettik. Viranşehir Devlet Hastanemiz 200 yataklı bir hastane vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri ve Sağlık hizmet sunumundan tam kapasite ile faydalanabilmeleri için çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Bugünde Hastanemizde İnşaat çalışmaları devam eden ve 8 yataktan 20 yatağa çıkarılan yeni doğan yoğun bakım ünitesini yerinde inceledik,20 yatak ile birlikte yoğun bakım sayısı 43’e çıkarılmış olacak. İl Sağlık müdürlüğümüz Mühendis ve mimarları ile birlikte yakın zamanda Viranşehir için planladığımız Anjiyografi ünitesi için yer tespiti ve yerinde değerlendirmeler yaptık. Endoskopi ünitesi Viranşehir halkının hizmetine sunuldu. Uzmanlarımız ile endoskopi artık Viranşehir hastanesinde yapılıyor ilçe dışına gitmeye gerek kalmamış oldu.20 yataklı yeni doğan yapılmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan 20 yataklı anne otelininde yer tespiti ile birlikte yapımına karar verdik. Viranşehir Devlet Hastanemiz 200 yataklı bir hastane yatak kapasitesini 250 yatağa çıkarıyoruz. Bakanlık düzeyinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu şekilde personel pdc oranında artış olacaktır. Solmaz, Viranşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan bu çalışmaların yanı sıra, polikliniklerin dizaynı ve acil servis hizmetlerinin revizyonu gibi konularda da değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, bölgedeki diğer sağlık hizmetleri, fizik tedavi, TRSM hizmetleri, KETEM, gebe okulu ve evde sağlık hizmetleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu çalışmalarla, Viranşehir ve çevre ilçelerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve merkeze yapılan hasta sevklerini azaltmak hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir