© Haber Olay 2021

Vatandaşlardan belediyelere öneri: Turizme kazandırılsın

Şanlıurfa’da yaz aylarında onlarca can, sulama kanallarında ve Fırat Nehri’nde can verirken vatandaşlar, Haliliye İlçesi Gürpınar Mahallesi sınırlarında kalan bölgenin bu alanda değerlendirilmesini talep etti.

ŞANLIURFA-Şanlıurfa’da yaz aylarında onlarca can, sulama kanallarında ve Fırat Nehri’nde can verirken vatandaşlar, Haliliye İlçesi Gürpınar Mahallesi sınırlarında kalan bölgenin bu alanda değerlendirilmesini talep etti.

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar kendilerini serin yerlere atarken, özellikle sıcaktan bunalan gençler sulama kanalları ve Fırat Nehri’ne akın ediyor.

Hal böyle olunca da hiçbir güvenliğin olmadığı kanal ve nehirde her yıl onlarca can yitip gidiyor. Bu duruma her ne kadar tepki gösterilse de şu ana kadar bir adım atılmazken, vatandaşlar yetkililerden bir talepte bulundu.

Haliliye İlçesi Gürpınar (Edenecınap) Mahallesi içerisinde kalan ve Fırat Nehri’nin bir kolu olan yeşil alanın, piknik için değerlendirilmesini istedi. Çocukların ve gençlerin kanallarda boğulduğunu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, hem Büyükşehir hem de Haliliye Belediyesi yetkililerine seslendi.

Bölgenin değerlendirilmesini gerektiğini söyleyen İbrahim Mesken adlı vatandaş, “Bizim çoluk çocuğumuz kanallarda boğulacağına, burayı değerlendirip burayı turizme açıp, halka sunmasını arz ederiz. Sayın yetkililere sesleniyorum, gelip buraları bir görsünler, toparlasınlar ve memleketimize faydalı bir şey yapsınlar. Her gün kanallardan çocuk toplayacağımıza, burayı değerlendirip halka sunmalarını istiyoruz yani. Burası tarihi Göbeklitepe yolu üzerinde, ailece piknik yapılacak bir yer. Buraların ağaçlandırılması lazım. Belediyemiz buraları değerlendirirse memnun oluruz yani” sözlerine yer verdi.

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER