© Haber Olay 2021

Valiliğe dilekçe! İki önemli sorun iletildi

Urfa Çalışma Grubu, kentin önemli sorunlarının başında gelen trafik ve taziye evleri konusunda Şanlıurfa Valiliğine dilekçe yazarak çözümlerle ilgili önerilerde bulundu.

ŞANLIURFA-Urfa Çalışma Grubu, kentin önemli sorunlarının başında gelen trafik ve taziye evleri konusunda Şanlıurfa Valiliğine dilekçe yazarak çözümlerle ilgili önerilerde bulundu.

Şanlıurfa, 2 milyonu aşkın nüfusuyla Türkiye’nin en büyük kentlerinin başında geliyor. Büyük nüfusla birlikte problemler de artarken, özellikle trafik konusu ve geçmişten gelen taziye evlerindeki gelenekler büyük sorunlara neden oluyor.

Çoğu vatandaşın dert yandığı iki sorunla ilgili, Urfa Çalışma Grubu harekete geçti ve konuyu Şanlıurfa Valiliğine taşıdı.

Urfa Çalışma Grubu tarafından valiliğe verilen dilekçelerle hem sorunlar gündeme getirildi hem de çözüm önerileri de sunuldu.

TRAFİK KONUSUNDA DİLEKÇE

Trafik konusunda kent genelinde yaşanan park, ışık, yaya geçidi ve diğer sorunlara değinilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz kent merkezi genelinde hasta ana arterler olmak üzere şehir içi trafik akışında genelde ikili yer yer üçlü sıra park edildiği, kırmızı ışık ihlalleri yapıldığı, yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmediği, kimi araçların trafiği tehlikeye sokacak şekilde makas attığı. U dönüşü yaptığı, ters yönde hareket ettiği, bazı kusurlu araçların trafikte seyrettiği görülmektedir. Zaman zaman ölümlü ve maddi hasarlı kazalara da sebebiyet veren bu durumların ortadan kalkması, trafiğin rahatlaması için trafik polisi ve zabıtanın etkin denetim yaparak yaptırımlarda bulunması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

KANAYAN YARA: TAZİYE EVLERİ

Yine Çalışma Grubu tarafından gündeme taşınan bir diğer konu ise taziye evleri oldu. Taziye evlerinde yaşanan ücret, hijyen ve diğer sorunlar valiliğe verilen dilekçede yer aldı.

Sorunlarla ilgili çözüm önerileri de sunulurken, dilekçede şu sözler yer aldı:

“Bilindiği üzere İlimiz genelinde taziye evi geleneği yaygın bir şekilde devam etmekledir. Bununla beraber uygulamada taziye sahiplerini ve taziye için gelen vatandaşlarımızı zor durumda bırakan bir takım olumsuzluklar yaşanmaktadır.

Söz konusu olumsuzlukların çözümüne yönelik önerilerimiz;

•Taziye evlerinin yönetimsel yapısının değiştirilerek belediyelerdeki ilgili sosyal işler birimine bağlanması, ücretlerinin makul bir seviyeye çekilerek denetime tabi tutulması.

•Son yıllarda geleneklerimize aykırı olarak Eyyübiye İlçemizin belli bölgesinde bazı ailelerin kendine özel yaptığı taziye evleri; hem israfa hem toplumsal ayrışmaya sebebiyet vermektedir. İhtiyaç fazlası taziye evlerinin Kültür Merkezlerine dönüştürülmesi,

•Taziye evlerindeki yer döşemesi olarak kullanılan halıların hijyenik olmaması, alerjik rahatsızlıklara neden olmasından dolayı ve ziyaretin kolay olabilmesi açısından kaldırılarak ayakkabı ile giriş çıkışın sağlanması ve bu konu ile ilgili olarak birkaç pilot taziye evi tespit edilerek uygulamaya geçilmesi, halkımız tarafından benimsenmesi durumunda İl genelinde yaygınlaştırılması,

•Kahve (Mırra) ikramının hijyen açısından tek kullanımlık fincanlarla yapılmasının sağlanması.

Yukarıda sıraladığımız ve halkımızın birebir yaşadığı ortak konulara akılcı çözüm bulunması ümidiyle; zikrettiğimiz önerilerin dikkate alınması hususunu bilgilerinize sunarız.”

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER