© Haber Olay 2021

Vali Yardımcısı: Herkes şapkasını önüne koyacak

'Uyum Biz Bize Sohbetler' etkinliğinde konuşan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan, "Süreç bittiğinde herkes şapkasını önüne koyacak ve bu süreçte yaptıklarını, yapamadıklarını değerlendirecek" dedi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde düzenlenen “Uyum Biz Bize Sohbetler” etkinliğinin 11.si, Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

Türkiye'de bulunan uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile geçici koruma altındaki bireylerin ve ev sahibi toplumun sosyal uyuma ilişkin yaşadıkları zorlukları gözlemlemek, bakış açılarını anlamak, sosyal uyuma yönelik illerde yürütülen faaliyetleri ve yaşanan sorunları yerinde tespit etmek amacıyla düzenlenen toplantıya; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan, Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürümüz Fatih Işık’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, yerel ve yabancı kanaat önderleri ile vatandaşlarımız katıldı.

Programın açılışında konuşan Aydoğan, "Göç meselesi içerisinde çok değişik hikâyeleri barındıran önemli bir meseledir. Siz vatanlarını terk eden Suriyeli kardeşlerimizin bir sorumluluğu var, sizlere ev sahipliği yapan bu ülkenin evlatlarının bizlerin bir sorumluluğu var, birde bunu dışarıdan izleyen üçüncü gözlerin sorumluluğu var. Süreç bittiğinde herkes şapkasını önüne koyacak ve bu süreçte yaptıklarını, yapamadıklarını değerlendirecek. Ben bu anlamda Şanlıurfa’nın Vali Yardımcısı olarak Şanlıurfa halkına sizlere yaptığı ev sahipliğini hakkı ile idame ettirmeye çalıştığı için teşekkür ediyorum" dedi.
 


Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Kadıoğlu ise şöyle konuştu: "Ön yargıları aşabilmenin ilk yolu ‘insan, olay ve olguları’ kendi gerçekliğinde anlamaktır. Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye’de kalsalar da ülkelerine dönseler de bu coğrafyada ortak bir gelecek için birbirimizi anlamaya ve sevmeye ihtiyacımız bulunmaktadır. Sosyal uyum veya birlikte yaşama konusunda yol alabilmenin ön şartı beraber yaşama pratiklerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Buna yönelik olarak Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye’ye uyumları konusunda en öncelikli mesele iletişim dili olarak Türkçenin öğrenilmesidir."

Yerel ve yabancı topluluğun halk oyunları gösterisi ile müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte; Sivil Toplum Kuruluşları ve Belediyelerin Sosyal Uyumdaki Rolü hakkında Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Başkanı Cenk Sarıgöl, Birlikte Yaşam Kültürü hakkında, Türk Akademisyen Dr. Hasan Eşici, Suriyeli Akademisyen Maissa Sayed, Sosyal Uyumda Yerel Çalışmalar hakkında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç İşleri Şube Müdürü İbrahim Karatüme bilgilendirme sunumu yaptı.
 

 



Kadıoğlu, program öncesi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Vali Yardımcısı Osman Aydoğan’ı makamında ziyaret ederek ‘uyum’ faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER