© Haber Olay 2021

Vali Erin: Biri geldi mi elimiz yüreğimizde

Şanlıurfa Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısında konuşan Vali Abdullah Erin, "Bizler her misafir ağırladığımız da elimiz yüreğimizde. Böyle olur mu?" dedi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Ağustos Ayı Toplantısı, bugün gerçekleşti.
 



Şanlıurfa Valiliğinde Vali Abdullah Erin başkanlığında yapılan toplantıya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ve Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Kentin turizminin gelişmesine yönelik yapılan toplantıda birçokgündem maddesi görüşüldü.

İşte, görüşülen gündem konuları:


Toplantı öncesi bilgilendirme açıklaması yapan Vali Erin, "Şanlıurfamızın cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarımız devam edecek. Göbeklitepe ile ilgili yaptığımız faaliyetler önümüzdeki yıllarda da devam edecek.Birçok tarihi, kültürel varlıklarımızın değerlendirilmesi için planlamalar yapıyoruz. Turizm A.Ş. güzel işler yapıyor, önümüzdeki yıllarda daha güzel işler yaptıklarını öğreneceksiniz. Hedefimiz 2021'de Şanlıurfa'nın İslam Turizm Başkenti olmasını sağlamaktır. Bu yılki turizm verileriyle geçtiğimiz yılı bir hayli aşacağımız görüyoruz. Tabi, yatak kapasitesi arttırılması ve nitelikli esnaf çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'KIYMETİNİ, DEĞERİNİ BİLMİLİYİZ'

Kentin turizm kapasitesinin değerlendirilmediğini kaydeden Vali Erin, "Şanlıurfa dünyanın en önemli tarihi merkezle sahip şehirlerinde birisi. Bu yüzden Şanlıurfa'nın kapasitesini değerlendirmeliyiz. Birçok eksiklerimiz var, yanlış yaptıklarımız var. Sadece fiziki altyapı değil, alış veriş ahlakında, kültüründe, sunumda ve birçok konuda eksiklerimiz var. Tam da bunun için, bu alışkanlıkları değiştirmek için Turizm A.Ş. var. Bu da işbirliği ile birlikte hareket etme ile olur. Özel sektör ile birlikte hareket edersek başarılı olacağımıza inanıyorum. Olacak, başaracağız, başarıyoruz ama hazır değiliz.Hazırlık sürecine şirketimizi de katarak hızlandırmak istiyoruz. Şirket tamamen şeffaf, kamuoyu ve özel sektör ortaklığı kurulan bir şirket. Bunun kıymetini, bu değerin kıymetini bilmek lazım. Bu şehrin, bu belediyelerin şirketi. Gaziantep çok başka bir yerde, Diyarbakır hızlı ilerliyor, Mardin artık uluslararası tanınırlığı olan bir il. Şanlıurfa olarak bizler çok iyi yerlerde olmasının farkında olmamız lazım, üzerimize düşeni yapmamız lazım. Rekabetçi bir dünyada, kimsenin dönüp arkasına bakmadığı bir yerde bizim de kendimize gelmemiz lazım" diye konuştu.

'MİSAFİRİ BÖYLE AĞIRLAMAK OLUR MU?'

Şanlıurfa'nın turizm yönünden yeteriz kaldığını katran Vali Erin, "Şanlıurfa'da sıradan ciğerciler açacaksak bu işi bırakalım. Sıradan restoranlar açmakla bu iş olmaz. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Bunun için paramı harcamışız, evet harcıyoruz. Kamu kaynağını kullanma konusunda içiniz rahat olsun. Şanlıurfa'da 1 harcarsak, 50 ekliyoruz. Yetimin, fakirin, fukaranın parasının 1 kuruşunu kimseye yedirmeyiz. Bizim varlık sebebimiz, gayemiz bu. Şanlıurfa'ya gelen yabancı misafirleri zorlayarak, her defasında 'Ya bir yanlış, hata olur mu?' diye düşünüyoruz. Her misafiri böyle ağırlamak olur mu? Antep'te öyle değil. Bizler her misafir ağırladığımızda elimiz yüreğimizde. Böyle olur mu? Tek tek Valilik olarak yatağın yanına konulacak eşyaya kadar düşündüğümüz bir turizm var. Tuvaletini bile kontrol ettiğimiz, misafir ağırladığımız bir şehir olabilir mi? Bunları değiştirmek istiyoruz. Hep birilikte bunları aşmaya çalışıyoruz. Ve ortak hareketle bunları aşacağız başka yolu yok" diyerek sözlerine son verdi.

Özlem DİKMEN-BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER