© Haber Olay 2021

Urfa'da okuyan öğrencilerin kalacak yeri yok iddiası

Şanlıurfa'da zorunlu stajlarının olduğunu kaydeden öğrenciler, kalacak yer bulamadıklarını belirterek, yetkili birimlere çağrıda bulundu. KYK ise 1 Eylül'den itibaren konaklamalarda sorun olmadığını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 1 Eylül'den itibaren kente gelenöğrencilerin yurt probleminin olmayacağını bildirdi. Şanlıurfa'dazorunlu stajlarını gerçekleştirecek olan öğrenciler kalacak yerlerinin olmadığını öne sürmüştü.


ÖĞRENCİLER KALACAK YER BULAMADI!

Üniversite, zorunlu stajları 26 Ağustos ile 26 Eylül tarihleri arasında ayarladı. Bu tarihlerde okulların tatil olması nedeniyle başka şehirden Şanlıurfa'ya gelen öğrencileri kalacak yer endişesi sardı.

Öğrenciler, staj tarihleri ayarlanırken şehir dışından gelen öğrencilerin unutulmaması gerektiğini aktardı. Kalacak yer bulamadıklarını ve Şanlıurfa Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğü'nden hiç kimsenin yardımcı olmadığını iddia eden öğrenciler, yetkilileri göreve davet etti. KYK ise yurt idare ve işletme usul ve esaslarına göre nöbetçi yurt uygulamasının 1 eylül itibariyle sona ereceğini ve öğrencilerin kalacak yer probleminin bulunmadığını kaydetti.

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER