© Haber Olay 2021

ŞUSKİ Genel Müdüründen zam açıklaması

ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar, bugün gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında son günlerde çok tartışılan ' zam' konusuna değindi.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon (ŞUSKİ) Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar,  basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Özel bir mekanda basın il buluşan Özçınar, Göreve geldiği günden bu yana ŞUSKİ'nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özellikle son zamanlarda gündemde olan 'suya zam' konusuna değinene Özçınar, zam yapmadıklarını aksine Şanlıurfa'da suyun diğer illere nazaran çok düşük olduğunu kaydetti.

İşte, Özçınar'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

" Kanunun öngördüğü yönetmelikler, tüzükler ve genelgeler ile başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül direktifleri doğrultusunda çalışmaları yürütüyoruz. 5 ayda başkanımızın bize verdiği emir direktifler doğrultusunda ekip olarak ne yaptık? 27 tane de iş makinesi kirasını test ettik. Personellerin tamamı ile ilgili düzenleme yaptık. Usul ve esaslara uymayanlarla ilgili gerekli işlemler yapıldı.  Bir iki tane personelimizin çıkışını verdik.

-Şanlıurfa'ya en yakın nüfus en yakın coğrafya Gaziantep. Gaziantep'te 520 bine yakın bir abone var. Bizde 483 bin abone var. Bizim kırsalımız daha fazla am Antep'in geliri 2 kat. Bu önemli bir ayrıntı.

-Beyazgül'ün de söylemi üzerine 1.2 milyonluk bir tasarruf ettik.

- Eski İSMAR, ŞUSKİ'ye devredilecek.Thsilat, icra, vezne tümi işlemler tek bir merkezde toplanacak, aynı yerde halledilecek.

- 160 bine yakın abone ile ilgili ufak tefek de olsa bir takip ile ilgili işlemler var ama öncelikli yüksek boyuttaki olan ödemelerle ilgili başlıyoruz. Bu Şanlıurfa'nın hukukunu korumak adına zorunlu.

- Enerji ile ilgili 15 milyon TL aylık olarak DEDAŞ'a para yatırmak zorundayız. Kullandığımız karşılığıdır ve bu ödemeler bugünkü koşullar çerçevesinde düzenli yapamadığımızdan dolayı geçen günlerde bir enerji kesintisine maruz kaldık. Düşük faizli 30 yıllık bir kredi bulduk, geri ödemesiz.

- Kaşmer Dağı'na Batı tarafı diye adlandırdığımız havzanın dışında olmayan bir yerde, tarıma elverişsiz  bölgenin 800 dönümü ŞUSKİ'ye devredildi. 800 dönümü, Şanlıurfa enerjide bir yere bağımlı kalmasın ve kendi enerjisini üretsin diye.

-Kredisiz 10 milyon avroluk bir hibe imzaladık. Akçakale, Harran ve Bozova içme suyunu kapsıyor.

-- Suruç'ta 3 mahallenin suyu yok. Kanalizasyon evin altından geçiyor. Burada çalışmalarımız devam ediyor.

-50 susuz köyümüz vardı, biz bunu 20'ye düşürdük. 400 metrelere kadar kuyu vuruyoruz su çıkmıyor. Yapmadığımız bir şey olursa hesap vermeye hazırız.  Suyu olmayan tek bir köyümüz kalmayacak.

- Bazı çalışanların yerinde fatura kesmediğini tespit ettik. Düzenleyeceğimiz program ile bunu engelleyeceğiz.

- En çok suyu OSB'ye veriyoruz. Yatırımcıların kaçmaması için maliyetin altında veriyoruz."

Özlem DİKMEN-BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER