© Haber Olay 2021

Şehit, törenle memleketine uğurlandı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi’nde PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen komiser yardımcısı Şükrü Can Kayadibi’nin cenazesi, Urfa’da düzenlenen törenle memleketi Ankara’ya uğurlandı.

ŞANLIURFA-HALFETİ ilçesine bağlı Dergili Mahallesinde PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan Şükrü Can Kayadibi Şanlıurfa Emniyet İl  binasında dualarla memleketine gönderildi.

Cenaze törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Abdullah Erin, AK Parti eski milletvekilli Ahmet Eşref Fakıbaba,İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu,İl Müftüsü Mehmet Taştan, bir çok polis ve jandarma ekibi katıldı.

Törende konuşan Tipioğlu, "Bugün burada her karış toprağı ecdat kanıyla susamış,gece gündüz demeden kendi üstüne düşen görevi üstün bir vazife anlayışıyla, terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit düşen komiser yardımcımız Şükrü Can Kayadibi’ni son yolculuğuna uğurlamak için toplanmış bulunmaktayız. Şükrü canlar olduğu sürece, terör örgütü maşaları, hainler, onları himaye edenler, destek verenler hiçbir zaman emellerine nail olamayacaklar. Şehit Şükrü Can Kayadibi’ne Allah’tan  rahmet, ailesine sabır diliyorum” dedi.

Şehit haberini alan Kayadibi ailesi ise ilk uçakla Şanlıurfa'ya geldi. Ayakta zor duran anne Kayadibi'nin, "18 yaşından beri sürekli dışarıda okuyor, çalışıyor, ben sana doyamadan nasıl gidersin? Allahım bana güç ver bende dayanacak güç kalmadı” sözleri, herkesi gözyaşına boğdu.

Şehadet ve dualar eşliğinde şehit Kayadibi, GAP Havalimanında bekletilen uçakla memleketi Ankara Çubuklu’ya uğurlandı.

ŞANLIURFA-BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER