Şanlıurfa'nın sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi
GündemŞanlıurfa'nın kanayan yaraları, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve MKYK Üyesi Vildan Polat tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi.
Şanlıurfa'da eğitim, sağlık, tarım alanlarında yaşanan sorunlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi.
Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti’nin 29. İstişare ve Değerlendirme toplantısında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ve AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa'nın başlıca sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.
Kentin kanayan yaraları için Erdoğan ile görüşen AK Parti heyeti, vatandaşların sık sık dert yandığı sağlık, eğitim ve tarım alanındaki sorunları dile getirdi.
'MUHAKKAK SULAMAYA AÇILMALI'
Heyet, 3 Nisan 1977'de temeli atılan GAP'ın Şanlıurfa ve Güneydoğu için hayati önem taşıdığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı. Bölgedeki tarımsal alanların sulamaya açılmasıyla bölgenin iktisaden geliştiğini, tarıma dayalı sanayinin kurulduğunu ve bölge insanının varsıllaşarak refahın arttığını belirten heyet, bu sayede projenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin adeta sigortası haline geldiğini kaydetti. Şanlıurfa'da 4.000.000 dekar arazinin daha sulamaya açılması gerektiğini belirtilirken, Hilvan, Siverek ve Viranşehir ilçelerini kapsayan 1.580.000 dekarlık alanın da muhakkak sulamaya açılması gerektiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.
ÖĞRETMEN AÇIĞI VE DERSLİK SORUNU
Yeni eğitim yılının başlamasıyla kentte eğitim alanındaki sorunlar da baş gösterince heyet, bu konuyu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Şanlıurfa'da yüzde 4,2 doğurganlık oranıyla her yıl yaklaşık 60 bin civarında öğrenci olmak üzere bu yıl 683 bin öğrencinin ders başı yaptığını kaydeden heyet, sağlıklı bir eğitimin yapılmadığını söyledi. Urfa'nın derslik ve öğretmen sorunu için çözüm talep edilirken, her yıl bin 500 ve 2 bin arasında dersliğin Şanlıurfa'da yapılması gerektiğini ve halen 3 bin 822 derslik ile 2 bin 17 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu ifade edildi.
SAĞLIK SORUNLARI DA UNUTULMADI
Bir diğer sorunlardan biri olan ve vatandaşların hemen hemen her gün dert yandığı 'sağlık sorunu'na da çözüm istendi. Kenttin hastane ihtiyacını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktaran heyet, doktor eksikliği olduğunu da belirtti.
ÇİFTÇİ SORUNLARI KONUŞULDU
Son olarak tarım kenti olan Şanlıurfa'da çiftçilerin çok düşük seviyede verim aldıklarını, fiyatların istikrarsız ve üretim maliyetlerinin çok yüksek olması konuşuldu. Urfalı çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyleyen heyet, sulama birlikleri sahasında üretim yapan çiftçilerin enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, birlikler arasındaki fiyat farklılıklarının aşağıya çekilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talep etti.
GÖZLER ERDOĞAN'A ÇEVRİLDİ
AK Partili heyetin kentin sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmesi sonrası ise gözler, gelecek çözüm yollarına çevrildi. Sağlık, eğitim ve tarım alanındaki sorunların en kısa sürede çözülmesini isteyen vatandaşlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atacağı adımı merakla bekliyor.
Özlem DİKMEN-BİHA
İlginizi Çekebilir