© Haber Olay 2021

Şanlıurfalılara E-Ticaret Anlatıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanan E-Ticaretin Yerel Ekonomik Kalkınmaya Etkisi ve GAP Bölgesine Uygun Model Arayışı Çalışması kapsamında, “Büyük Dönüşüm: Bedestenden Dijital Platformlara” Yeni Ekonomik Düzen ve İhtiyaçlar Arama Toplantısı 9 Kasım 2021 tarihinde Şanlıurfa Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıda açış konuşması yapan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan V. Mehmet AÇIKGÖZ, “Dijitalleşmenin üretim ve tüketim alışkanlıklarını hızla değiştirdiği yeni dönemde, ekonomik kalkınma ile sosyal gelişmenin, yerel dinamiklerinin ve bölgesel bileşenlerinin giderek önem kazanacağı ortadadır. Dijitalleşme ile hareketlenen ülke ekonomisindeki yapısal değişimlere ayak uydurabilmek için gelişmiş dijital üretim sistemlerinin kullanılması, katma değerli ürün ve hizmet sunumuna yoğunlaşılması Bölgenin rekabet gücüne katkı sağlayacaktır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin üretim potansiyelinin değerlendirilmesi sadece bu bölge için değil tüm Türkiye için başarı, kalkınma ve zenginlik getirecektir. Gelinen noktada ortaya çıkan ihtiyaçlar temelinde GAP İdaresi Başkanlığı, E-Ticaretin Yerel Ekonomik Kalkınmaya Etkisi ve GAP Bölgesine Uygun Model Arayışı Çalışmasını başlatmıştır.” dedi.

 

Etkinlikte; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı E-Ticaret Daire Başkanı Büşra AKTAŞ KÜTÜKÇÜ ‘PTT AVM Deneyimleri’, Amazon Türkiye Satış Müdürü Burak AYAN ‘Amazon ile İhracat Fırsatları’, Hepsiburada-Pazaryeri Bölge Müdürü Fethi DALKILINÇ, ‘Hepsiburada, HepsiTürkiye’den ve Yöresel Ürünler’, Trendyol-Marketplace Saha Satış Bölge Müdürü Serhat KARABOYUN ‘E-Ticaret ve Pazarlama’ ve Innovation 4 Development Genel Müdürü Doğan ÇELİK ‘Dijitalleşme Süreci ve Gereksinimleri’ hakkında sunum yaptı.

 

Grup çalışmaları ile devam edilen toplantıda; ürün çeşitliliği, fiyatlandırma, dijital altyapı, stok ve lojistik yönetim kapasitesi tartışıldı. Yerel üreticilerin mevcut E-Ticaret platformlarınadahil olmasının ve/veya bölgesel bir platform oluşturulmasının avantajları ve dezavantajları konuşuldu.

 

Çalışma kapsamında; GAP Bölgesine özgü, tekrarlanabilir, ölçeklendirilebilir başarı hikâyelerinin oluşturulması ve sürdürülebilir bir E-Ticaret modelinin geliştirilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER