© Haber Olay 2021

Şanlıurfa’da hız sınırlarına dikkat!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, şehir genelinde uygulanan hız denetimlerine ilişkin yeni bir uyarı yayımladı. Ortalama Hız Tespit Sistemleri aracılığıyla yapılan kontrollerde hız limitlerine uyulması gerektiği vurgulanarak, belirlenen hız sınırlarının aşılması durumunda ciddi cezalar uygulanacağı belirtildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, şehirdeki sürücüleri hız sınırlarına uymaları konusunda bir kez daha uyardı. Yapılan açıklamaya göre, şehir içi ve çevre yollarında ”Ortalama Hız Tespit Sistemleri” kullanılarak her iki yönde de denetimler aralıksız olarak devam ediyor. Bu sistemlerle, sürücülerin hız limitlerine uymalarının sağlanmasının yanı sıra trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor.Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, araç türlerine göre hız limitleri şu şekilde açıklandı:Otomobiller: 110 km/saOtobüsler: 90 km/saMinibüsler: 90 km/saKamyonlar: 85 km/sa Emniyet yetkilileri, sürücülere trafik kurallarına uymalarının hem can hem de mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür ihlallerin sonucunda sürücülerin sürüş güvenliği açısından tehlike oluşturabileceğini ifade etti.BİHA

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, şehirdeki sürücüleri hız sınırlarına uymaları konusunda bir kez daha uyardı. Yapılan açıklamaya göre, şehir içi ve çevre yollarında "Ortalama Hız Tespit Sistemleri" kullanılarak her iki yönde de denetimler aralıksız olarak devam ediyor. Bu sistemlerle, sürücülerin hız limitlerine uymalarının sağlanmasının yanı sıra trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, araç türlerine göre hız limitleri şu şekilde açıklandı:

Otomobiller: 110 km/sa

Otobüsler: 90 km/sa

Minibüsler: 90 km/sa

Kamyonlar: 85 km/sa

Emniyet yetkilileri, sürücülere trafik kurallarına uymalarının hem can hem de mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür ihlallerin sonucunda sürücülerin sürüş güvenliği açısından tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER