© Haber Olay 2021

Şanlıurfa'da hastanede darp iddiası! Hastaneden yanıt geldi

Şanlıurfa’da Mustafa Eymen Özgültekin adlı vatandaş, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında güvenlik görevlisi tarafından darp edildiğini iddia etti. Hastaneden de konuyla ilgili açıklama geldi.

ŞANLIURFA-Şanlıurfa’da Mustafa Eymen Özgültekin adlı vatandaş, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında güvenlik görevlisi tarafından darp edildiğini iddia etti.

Şanlıurfa’da yaşayan Mustafa Eymen Özgültekin isimli vatandaş, yeni doğan çocuğu için doktorla görüşmeye gideceği sırada darp edildiğini öne sürdü.

Çocuğunun Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında yoğun bakımda kaldığını aktaran Özgültekin, burada doktorla görüşmek istediğini ancak güvenlikçilerin kendisini bırakmadığını iddia etti.

Bu durum üzerine tartışma yaşandığını ifade eden Özgültekin yaşandığı iddia edilen olayları şu şekilde anlattı:

“ Ayın 26’sında eşim doğum Eyyübiye’deki hastanede doğum yaptı. Solunumla ilgili bir sorunu olduğunu ve hastanede yer olmadığını söyleyerek Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasına sevk ettiler. Cumadan beridir de hastaneye gidip geliyoruz, emzirme için. Dün, çocuğun bugün taburcu olabileceğini söylediler. Hanımı yoğun bakıma aldılar çocuğu emzirmesi için. Ben de yoğun bakıma girdim, çocuğu gördüm. Fazla kalmamak için dışarı çıktım. Dışarıda doktoru beklemeye başladım.

5-10 dakika sonra eşim aradı, doktorun geldiğini söyledi. ‘Yarın taburcu edelim’ demiş. Bir doktorla görüşelim dedi. Gittim doktorla görüşmeye, kapının önünde güvenlikçi beni içeri almadı. Doktorun beni beklediğini söyledim ama sert bir dille, çocuk azarlar gibi, hakaret edercesine ‘bekle’ dedi. Ben de kendisine bağırmamasını, hakkının olmadığını söyledim. Sağlıkçı bir arkadaş beni oradan uzaklaştırırken, güvenlikçi telsizden anons yaptı, sanki sağlıkçılara saldırmış gibi.

Daha sonra bana telsizi fırlattı, yetmedi kelepçeyle bana saldırdı, omzuma darbe aldım. Bununla ilgili olarak hastaneden rapor da aldım darp edildiğime dair. O da yetmedi gelen güvenlikçiler bana saldırmaya çalıştı. Vatandaşlar da güvenlikçilere kızdılar, bu şekilde davranmaya hakları olmadığını söylediler.”

Özgültekin yaşadığını iddia ettiği olaydan sonra darp raporu aldığını ve mahkemeye başvurduğunu da sözlerine ekledi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Özgültekin'in iddialarının ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticilerinden de konuyla ilgili açıklama geldi. Yöneticilerin paylaştığı bilgilere göre; hastanede yaşanan olayda Özgültekin'in ilk olarak güvenlik görevlisine saldırdığı iddia edildi. Yine güvenlik görevlisinin 4 gün rapor aldığı da açıklamada ifade edildi. 

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER