© Haber Olay 2021

Şanlıurfa’da 31 bin dekar arazi suya kavuşacak

DSİ tarafından yürütülen Şanlıurfa-Bozova Pompaj Sulaması ile Tekağaç Sulaması projelerinin tamamlanmasıyla kentte 31 bin dekar arazi suya kavuşacak. DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın Çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Şanlıurfa‘da yürütülen Şanlıurfa-Bozova Pompaj Sulaması ve Tekağaç Sulaması projelerinin yapım işi tamamlandı.

DSİ Güneydoğunun incisi Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla kentin kurak talihini yeşillendirmeye toprakları hasret kaldığı suyla buluşturmaya devam ediyor. Son olarak yapım aşaması tamamlanan 2 sulama projesiyle kentte 31 bin dekar arazinin suya kavuşacağı açıklandı. Açıklama DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’dan geldi.

Genel Müdür Aydın, ‘Titizlikle döşenen CTP (26 885,70m)  ve HDPE (102 782,45m)sulama hatlarımız ve yollarımız Bozova, Hilvan ve Karaköprüilçelerimizi bir ağ gibi sarmaktadır.Projenin bitmesi ile Şanlıurfa ili Bozova/Hilvan/Karakörüilçelerine bağlı olan, Gazibey, Yemişli, Kavalık, Angaç, Aydınlı, Kovancı, Yeşerdi, Hayrat, Söğütlü, Güvercin, Alanlı yerleşim yerlerine ait sulanabilir toplam 31 000 dekar arazi modern tekniklerle sulamaya açılacak böylece bölge halkının ekonomik değeri yüksek ürünler üretmesini,  yıl içinde iki ürün alması sağlanacak ve sulu tarım ile birlikte ülkemiz ekonomisine 2019 yılı birim fiyatları ile 13 milyon 392 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor" dedi.

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER