© Haber Olay 2021

Okullarda çocuklara 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek verin çağrısı

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında iktidara, ”tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek sağlayın” çağrısında bulundu.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, bugün başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin TBMM’de açıklama yaptı.

Öğrenciler için günde bir öğünün devlet tarafından ücretsiz verilmesi gerektiğini söyleyen Karaca, çocukların sağlıklı beslenebilmesi için gerekli gıdaların aylık 5 bin TL olduğunu kaydetti.

Karaca, “Çocukların dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için MEB’in de öğün öğün gerekli olduğunu söylediği gıdalar, bir çocuk için aylık yaklaşık 5 bin liralık bir harcamaya tekabül ediyor. Yani bir asgari ücretin yaklaşık yarısının, sadece bir çocuğun sağlıklı beslenmesi için ayrılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Karaca, “Tüm devlet okullarında, ayrımsız tüm öğrencilere 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek sağlayın. Sokakta, okulda, hastanede, pastanede, çarşıda pazarda, Mecliste bu sesi duyacaksınız; okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek haktır. Bunun için mücadeleyi büyüteceğiz” diye konuştu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER