© Haber Olay 2021

Kuş mimarlarla görüştü: Yıkılacak!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Mimarlar Odasını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Mimarlar Odasını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, başkan adayı iken şehrin teknik odalarını ziyaret ederek liyakat esaslı teknik ve sosyal belediyecilik ilkeleri ile çalışmalar yapacağını, şehirde herkesin eşit haklara sahip olacağını dile getirmişti.

Kuş’un, seçim sonrası yaptığı ilk icraatlardan bir Mimarlar Odası Başkanı Ferhat Karadağ ile kaçak yapılaşma ve şehir estetiği konusunda fikir alışverişinde bulunmak oldu. Oda başkanı ve üyeler ile yapılan fikir alışverişinde, ilçenin ana arterlerinde silueti bozan yapılar için yıkım kararı alındı. Kuş, Eyyübiye’de bulunan kaçak yapılarla mücadele edeceğini, bedeli ne olursa olsun Eyyübiyeli halkın hakkının birileri tarafından işgal edilmesine müsaade etmeyeceğini söyledi.

Kuş’a teşekkür eden Mimarlar Odası Başkanı Ferhat Karadağ ise şu sözleri kullandı:

“Öncelikle başkan Kuş’a bu şehrin teknik odalarının fikirlerini dikkate alarak liyakat esaslı karar almasından dolayı teşekkür ederim. Eyyübiye belediye başkan adayı olarak odamızı ziyarete geldiğinde seçildiğinde ilk işinin kaçak yapılarla mücadele olacağını belirtmişti. Ne mutlu ki başkanımızın bu verdiği sözü yerine getirdiğini görüyoruz. Bu konuda Şanlıurfa için umutlu günler beklediğini görebiliriz. Başkan Kuş’un tekniğe, fen ve sanat kurallarına uyarak çalışmalar yaptığını görmek bizi gerçekten mutlu ediyor. Bu çalışma mantığını mimarlar odası temsilcisi olarak diğer tüm belediye başkanlarımızdan görmek istiyoruz.”

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER