İmamoğlu’ndan Sert Çıkış: “Cürmü Kadar Yer Yakar”
Siyasetİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy’de gençlerin ders çalışması ve sosyalleşmesi için inşa edilen Gençlik Merkezi’nin açılışında konuştu.
Konuşmasında son dönemde kendisine yönelik baskılara ve siyasi engellemelere değinen İmamoğlu, “Baskılar umurumda değil, hepsi bir avuç insan, cürmü kadar yer yakar” ifadelerini kullandı.
“Ne Uykumu Kaçırıyor Ne Canımı Sıkıyor”
İmamoğlu, baskıların kendisini etkilemediğini belirterek şunları söyledi:
“Senin uykunu ne kaçırıyor?” diye sorarsanız, bu yapılan kötülükler beni ne uykusuz bırakıyor ne de canımı sıkıyor. Vallahi hiç umurumda değil. ‘Onu yapacaklarmış, bunu yapacaklarmış’ diyorlar, inanın hiç ilgilenmiyorum.”
“Atatürk’e Bugünü Yaşattığımız İçin Başım Öne Eğiliyor”
Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sorumluluğu da vurgulayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“100 yıl önce sağlam temeller atan Mustafa Kemal Atatürk’e bugünü yaşattığımız için başım öne eğiliyor. Bu nedenle hep birlikte başımızı dik tutmalı ve ülkemizi gençleri için yaşanabilir, umut veren bir vatan haline getirmeliyiz. Aksi takdirde, bu vatan gençler için kolayca terk edilebilecek bir ülkeye dönüşüyor.”
“Gençlerimizi Çağın Gerektirdiği Eğitimle Buluşturmalıyız”
Eğitim sistemindeki sorunlara da değinen İmamoğlu, tüm çocukların eşit ve nitelikli eğitim hakkına sahip olması gerektiğini belirterek şu çağrıyı yaptı:
“Bugün Türkiye’de eğitim dibe vurmuş durumda. Bizim acilen gençlerimizi çağın gerektirdiği eğitim sistemine kavuşturmamız gerekiyor. Eğitimi sadece özel sektörün eline bırakmak yerine, devletin her çocuğa eşit, ücretsiz ve çağdaş eğitim sunması şarttır. Türkiye ancak bu şekilde kalkınır, başka bir yolu yok!”
İmamoğlu’nun bu açıklamaları, siyasette geniş yankı uyandırdı.
Kaynak: Halk Tv
İlginizi Çekebilir