© Haber Olay 2021

Göbeklitepe'ye gelen turist sayısı açıklandı

Göbeklitepe'ye 2019 yılının ilk 7 ayında toplam 2 milyon 100 bin turistin geldiği açıklandı.

Göbeklitepe'ye 2019 yılının ilk 7 ayında toplam 2 milyon 100 bin turistin geldiği açıklandı. Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı Selim Bakır, "2019'un Cumhurbaşkanı tarafından Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinden sonra Urfa turizmi adına güzel şeyler oldu. Yaklaşık 2 milyon 100 bin turist ağırladık. Bunun yıl sonunda 4 olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli tarihi yapılarından olan Göbeklitepe'ye, 2019 yılının ilk 7 ayında rekor sayıda ziyaretçi geldi.

2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle birlikte bölgeye olan ilgi artarken, bu sayının 2 milyon 100 bin kişi olduğu açıklandı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan ve dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe'ye ilginin son derece fazla olduğunu belirten Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı Selim Bakır, kentin turizmde altın yılını yaşadığını söyledi.
 

 

'GÖBEKLİTEPE YILI İLE GÜZEL ŞEYLER OLDU'

Bakır, 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle kent turizmi adına güzel şeyler olduğunu belirterek, "2019'un Cumhurbaşkanı tarafından Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinden sonra Urfa turizmi adına güzel şeyler oldu. Yaklaşık 2 milyon 100 bin turist ağırladık. Bunun yılsonunda 4 olacağını tahmin ediyoruz. Göbeklitepe 'den dolayı yerli turistin yanı sıra yabancı turistin de ilgisi arttı. Böylece gelen bireysel yabancı turist sayısı da arttı" sözlerine yer verdi.

'TEDBİRLER ALDIK'

Gelen taleplerin yoğunluğu ile sorunların yaşanmaması adına gerekli önlemleri aldıklarını hatırlatan Bakır, "Aşırı talep karşısında sorunlar yaşanacağını düşündük ama biz Rehberler Odası olarak tedbirimizi aldık. En başta bölgeyi tanımayan başka kentlerde rehberlik yapan ancak bölgeyi bilmeyen rehberlere Göbeklitepe ve Uzmanlık  eğitimi kursu açtık. 75 kişi başvurdu ve 46 kişi kursa katıldı. Şuan 128 rehbere ek olarak 46 rehber arkadaşları Göbeklitepe için eğitmiş olduk" diye konuştu.

'4 MİLYONU AŞABİLİRİZ'

Özellikle Şanlıurfalı olan Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen'in çalışmalarının sonuç vermesi halinde daha çok turist beklediklerini aktaran Bakır, "4 milyon turisti de aşabiliriz. Şanlıurfalı Pekin Büyükelçisi Emin Önen in çalışmaları çok güzel. Bu çalışmalar verimli sonuç verirse biz çok daha fazla turist bekliyoruz" diyerek sözlerine son verdi. 

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER