© Haber Olay 2021

Göbeklitepe'de balon turizmi başlıyor

2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından turizm faaliyetlerine ağırlık verilen kentte balon turizmi başlatılıyor.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de balon turizmi için bugün ilk uçuş denemesi yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği bünyesinde kurulan Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesinin ardından turizm faaliyetleri adı altında şimdiye kadar kentte görülmemiş bir yeniliğe imza atıldı. Turizm Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, Kapadokya deyince akıllara gelen balon turizmini Şanlıurfa'ya taşıdı. 12 bin 500 yıllık geçmişi olan Göbeklitepe'ye bir de havadan görmek ve gökyüzünden tarihe kuş bakışı bakmak için kollar sıvandı. sıcak hava balonlarının ilk test uçuşu bugün gerçekleştirildi.

Uçuşun başarılı olması halinde yakın zamanda balon turizminin başlayacağı öğrenildi.

 

"TANITIM ADINA HAYIRLI OLSUN"

Üzerinde Göbeklitepe görselinin de yer aldığı balon, tarihi yapıya farklı bir ambiyans katarken, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da ilçe sınırlarında bulunan Göbeklitepe'deki balon turizminin hayırlı olsun temennisinde bulundu. Canpolat "Göbeklitepe’de balon turları için deneme uçuşları başladı. Yakın zamanda Haliliye’nin semaları rengarenk olacak. Göbeklitepe ile birlikte ilçemiz ve ilimizin tanıtımı adına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Öte yandan Göbeklitepe’de balon turizmi talebi sosyal medyadan dile getirilmiş, Gçbeklitepe’de yapılması istenmişti.

 

Özlem ÇELİK-BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER