© Haber Olay 2021

Fırıncılardan Şanlıurfalılara 'tepsi' uyarısı!  

Şanlıurfa'da Ramazan Ayından nasibini alan fırıncılar bir yandan ekmek yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da vatandaşların gönderdiği yemekleri pişirmek için çaba sarf ediyor.

ŞANLIURFA-ŞANLIURFA’da Ramazan Ayının gelmesiyle beraber fırınlardaki yoğunluk da artıyor.

Urfalıların vazgeçilmezi olan fırına ‘tepsi’ gönderme alışkanlığı Ramazan Ayında katlanınca, fırıncıların temposu yükseliyor.

Ramazanda saatlerde düzenlemeye giden fırıncılar, saatler 16.00’yı gösterdiğinde işe koyuluyor.  Fırıncılar, bir yandan iftara ekmek yetiştirmeye çalışırken bir yandan da vatandaşın gönderdiği tepsideki yemekleri pişiriyor. 

BİHA muhabirine konuşan fırıncılar, Şanlıurfalılara tepsi konusunda önemli uyarılarda bulunmayı da ihmal etmiyor.

'TEPSİ, BİBER, PATLICAN...'

Şanlıurfa'da Ramazan Ayı itibariyle fırına gönderilen tepsilerin arttığını ve bine yakın ekmek yaptıklarını aktaran fırıncı, "Yoğunluk çok güzel, iyi. Vatandaş sahurlarda, iftarlarda tepsi getiriyor. Günde ortalama bine yakın ekmek yapıyoruz. Tepsi, biber, patlıcan geliyor. Eski usuller devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞIMIZ DUYARLI OLSUN!'

Özellikle saat 18.00'den sonra tepsi gönderen vatandaşlara seslenen fırıncı, "Bizim vatandaşa çağrımız saat 18.00’den sonra tepsi getirmesinler, duyarlı olmalarını istiyorum. Yazı yazmamıza rağmen getiriyorlar ama pişirmiyoruz, geri gönderiyoruz. Vatandaşımız duyarlı olsun" sözlerine yer verdi.

ŞAH: TEPSİLERİ YETİŞTİREMİYORUZ

İlk günden başlayan yoğunluğun diğer günlerde de arttığını söyleyen bir diğer fırıncı Mehmet Şah ise, "Bizim zamanımızın çoğunu tepsi yemekleri alıyor. Saat 18’00’den sonra yetiştiremiyoruz, tepsi getirmeyin dememize rağmen yine de getiriyorlar. İftara zor yetiştiriyoruz" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: 150-200 TEPSİ GELİYOR

25 yıldır fırıncılık yapan Mustafa Çiftçi ise, günde 200'e yakın tepsi pişirdiklerini belirterek "Her zaman olduğu gibi Ramazanın ilk gününde de yoğunluk devam etti. 150-200 arası tepsi pişirdik" açıklamasında bulundu.

'700-800 EKMEK SATTIK'

Orucun ilk günü 700-800 arası ekmek sattığına değinen Çiftçi, "İlk gün 700 ile 800 arası ekmek sattık. Bizde saat 6-7 fark etmiyor ne zaman isterlerse tepsi getirsinler, biz elimizden geleni yaparız" dedi.  

'TEPSİ PARASI ALINMAZ!'

Tepsilerden para almadıklarını da ekleyen Çiftçi, "Tepsilerden para almıyoruz. Urfa’nın çoğu yerinde tepsi parası alınmaz. Bizde halka hizmet, hakka hizmettir" diyerek sözlerine son verdi.

ÖZLEM DİKMEN-ÖZEL HABER/ŞANLIURFA-BİHA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER