© Haber Olay 2021

Diyanet’in Mekke mutfağı kapılarını gazetecilere açtı

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ana mutfağı, gazetecilere kapılarını açtı. 

https://www.youtube.com/watch?v=bfG1H7IlkMI&feature=youtu.be

CELAL ÇİFTÇİ/ŞANLIURFA OLAY 
10 Bin metrekarede kurulu olduğu öğrenilen Diyanet İşleri Başkanlığı Ana Mutfağında, kuru gıda ve soğuk hava depoları, kumanya bölümü, mutfak, ekmek fırını gibi bölümlerden oluşuyor. Burada hazırlanan yemek ve kumanyalar, hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Türk hacı adaylarının konakladıkları otellere gönderiliyor.
Görev icabı kutsal topraklarda bulunan gazeteciler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ana mutfağını gezdi. 
Gazetecilere ana mutfağı tanıtan Mekke Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanı Yaşar Çapçı, yaptığı açıklamada, 364 personelle hizmet verdiklerini belirterek, yerel personeli de dahil ettiklerinde sayının 700'e ulaştığını söyledi.
Çapçı, burada Türk damak tadına göre hazırlanan yemeklerin Türk hacı adaylarının kaldığı 42 otele ısı muhafazalı ekipmanlarla gönderildiğini vurgulayarak, “Soğuk hava depolarında günlük kesilen taze etler yer alıyor. Mezbahada kesilen etler diyetisyen ve aşçıların kontrolünde teslim alınıyor ve hacı adaylarımıza günlük etle hazırlanan yemekler veriliyor. Türk hacı adaylarının Mekke'ye geldikleri 11 Temmuz'dan bu yana yemeklerde 72 tonun üzerinde taze et kullandık” dedi. 
Her gün kahvaltı sonrası hacı adaylarına farklı kumanya verildiğini dile getiren Çapçı, "Arafat için hazırlanan iki ayrı kumanya da otobüslerine binip Arafat'a intikal edecekleri sırada hacı adaylarına teslim edilecek” diye kaydetti. 
Çapçı, ekmek fırınlarında ise Türk damak tadına uygun ekmekler pişirildiğini kaydederek, Arafat öncesi başta ekmek olmak üzere kruvasan, poğaça gibi unlu mamullerden 120 bin adet çıkarıldığını belirterek sözlerini tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER