Coşkun'dan 'Hakem Kurulu' için açıklama
GündemMemur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, uyuşmazlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir açıklama yaptı.
5. Dönem Toplu Sözleşme süreci, uzun süren görüşmelerin ardından Hakem Kurulu’nun kararıyla nihayete ermişti. Kararın ardından olumlu-olumsuz eleştiriler devam ederken, Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
“Hakem Kurulu'nun adaletsiz kararına şerh düştük” diyen Coşkun, eğitim çalışanlarının haklarının göz ardı edildiğini söyledi.
Hakem Kurulu kararına şerh düştüklerini aktaran Coşkun, “Uyuşmazlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri süreci, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla sona erdi. Konfederasyonumuz Memur-Sen ile birlikte,1 milyonu aşkın eğitim çalışanının haklı ve yerinde beklentilerini göz ardı eden, Kamu İşveren Heyeti ile uzlaşılmış konuları dahi görmezden gelen, haksız ve adaletsiz Hakem Kurulu kararına şerh düşerek itirazlarımızı dile getirdik” dedi.
Coşkun şerh metninde yer alan maddeleri şöyle sıraladı:
“Şerh metninde;
•10-14 Ağustos’ta toplu sözleşme müzakerelerine ara verildiği ve bu durumun toplamda 5 günlük bir zaman diliminin kullanılamamasına yol açtığı,
•Kamu Görevlilerinin teklifini 24 Temmuz’da iletmesine karşın, Kamu İşveren Heyeti’nin bundan 22 gün sonra yani görüşmelerin sona erdiği 20 Ağustos’tan sadece 5 gün önce ilk teklifini ilettiği,
•Gelen teklifin hem kamu görevlilerinin genelini hem de hizmet kollarını ilgilendiren konuları içeren kapsamlı bir toplu sözleşme metni içeriği değil, sadece kamu görevlilerinin ve kamu görevlileri emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarında altı aylık dönemler halinde alacağı artış teklifini içerdiği,
•Kamu İşvereni Heyet Başkanı’nın Bakanlık hizmet binasında bütünüyle paylaşılmayan bir tutanağın imzalanması suretiyle uyuşmazlığın kayıt altına alınacağına ilişkin bilginin ve değerlendirmenin sadece kamu görevlilerinin geneline yönelik bölüm için paylaşıldığı,
•Kurula yaptıkları başvuruda uyuşmazlıkla sonuçlanma halinin tarafların ortak kararı olarak değil Kamu İşveren Heyeti’nin Tespit tutanağı düzenlenmesi tavrının sonucunda olduğunu ifade eden hizmet kollarının bulunduğu ve sürece dair eleştiri ve önerilerimize yer verildi.
Hizmet kolu özelinde ise eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü sağlanmadan eğitim sisteminde istenen başarının elde edilemeyeceği gerçeğinden hareketle; öğretmenler, eğitim yöneticileri, akademisyenler, millî eğitim ve üniversite idari personeli yönünden masaya taşıdığımız tekliflerimizin kabulünün gerekliliği noktasında itirazlarımız yer aldı.”
BİHA
İlginizi Çekebilir