© Haber Olay 2021

Ceylanpınar'da "Ölüm kavşağı" aydınlandı!

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde ilçe sakinleri tarafından sık sık meydana gelen kazaların ardından "Ölüm kavşağı" olarak adlandırılan kavşak, nihayet trafik sinyalizasyonlarına kavuştu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ilk kez bir kavşağa trafik sinyalizasyonları takıldı, o da sık sık kazaların yaşanmasının ardından.

İlçede Viranşehir-Kızıltepe-Akçakale ilçelerini birbirine bağlayan bölgeye kavşak yapıldı. Ulaşımda kolaylık sağlandığı için sürücüler tarafından takdirle karşılanan yol çalışması kısa süre sonra hüsrana yol açtı. Kavşakta trafik sinyalizasyonları bulunmadığı için ard arda ölümlü kazalar yaşanmaya başladı. İlçe sakileri tarafından "Ölüm kavşağı" olarak adlandırılmaya başlayan kavşakta kazaların ardından geçtiğimiz yıl düzenleme çalışmaları yapıldı. Yapılan düzenlemelere rağmen söz konusu kavşakta ölümlü ve yaralanmalı kazalar yaşanmaya devam etti. Son olarak kavşakta iki aracın çarğışması  kişi de yaralandı.

Gittikçe ağırlaşan kaza bilançosu karşısında sürücülerin ve ilçe sakinlerinin tepkisi de artınca harekete geçen Karayolları Genel Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı söz konusu kavşağa sinyalizasyon sistemi yaptırdı.




Suriyeli sığınmacılar ile birlikte nüfusu 150 bini bulan ilçede daha önce hiçbir kavşakta sinyalizasyon bulunmuyordu.

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER