© Haber Olay 2021

Ceylanpınar’da fabrika kurulacak

Ceylanpınar’da kurulacak tekstil fabrikası için ilk kazma vuruldu. Fabrikanın 3 ay içerisinde çalışmalarına başlayacağını belirten Belediye Başkanı Abdullah Aksak, ikinci ve üçüncü fabrikanın da temelini atacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kurulacak tekstil fabrikası için çalışmalar başladı. Küçük sanayi sitesinde kurulacak tekstil fabrikası için ilk kazma vurulurken, Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, ikinci ve üçüncü fabrikanın da temelini atacaklarını söyledi.

‘İŞSİZLİĞİ BİTİRMEK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCIYORUZ’

İlçedeki işsizliğe son vermek için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Aksak, “İlçemizin 3 tarafı TİGEM arazisi ile çevrili. Güney sınırımız 82 KM olup Suriye tarafında bulunan Rasulayn kenti terör örgütü PKK'nın elinde. İlçemizin bu durumu işsizliğin hat safhada olmasına neden oluyor. TİGEM'in ilçemizin etrafını sarması adeta ilçemizi işsizlik yuvası haline getirmiş. Biz de kendi çabalarımızla gençlerimizi, insanlarımıza iş imkanları yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yaptığımız birinci fabrika. inşallah bu fabrikamızın yapımı biter bitmez ikinci ve üçüncü fabrikamızın da temelimizi atacağız. Söz verdiğimiz gibi ilçemizin işsizliğine bir son vereceğiz. Gençlerimizin istihdamı için elimizden geleni yapacağız. İnşallah 3 ay sonra tekstil fabrikası çalışmaya başlayacak. İş adamlarımızı ilçemize davet ettik. Biz de belediyemizin imkanları ile onlara yer hazırlıyoruz. Amacımız burada herhangi bir ticaret yapmak değil. Tamamıyla gençlerimizin istihdamına yönelik çalışmalardır. İnşallah bunu da başaracağız” sözlerine yer verdi.

BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER