© Haber Olay 2001

Bakan Yerlikaya Uyardı: İnternetten Oto Yedek Parça Alırken Dikkat

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, internet üzerinden “oto yedek parçası” satışı vaadiyle vatandaşları dolandıran organize suç örgütlerine karşı önemli bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

10 ilde eş zamanlı operasyon: 25 tutuklama

 

Tekirdağ merkezli olarak 10 ilde düzenlenen operasyonlarda, dolandırıcı organize suç örgütü üyesi 29 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 25’i tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

 

500’den Fazla Kişi Mağdur Edildi

 

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; şüphelilerin internet üzerinden oto yedek parçası satışı vaadiyle 500’den fazla vatandaşı yaklaşık 250 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

 

10 İlde Eş Zamanlı Baskın

 

Soruşturma kapsamında Tekirdağ, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Samsun, Manisa, Konya, Mersin ve Denizli illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

 

“Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek”

 

Bakan Yerlikaya, dolandırıcılık şebekeleri ve yasa dışı yapılanmalarla mücadelenin aralıksız süreceğini vurgulayarak, operasyonu koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını, valilikleri, emniyet teşkilatını ve görev alan tüm personeli tebrik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER