© Haber Olay 2021

Anadolu Basın Birliği'nin 22. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Anadolu Basın Birliği, 22. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde Genel Başkan olarak M.Bora Zor seçilirken, Celal Çiftçi ise Genel Başkan Yardımcısı olarak göreve geldi.

Kongrede yerel basının sorunlarına dikkat çekildi ve çözüm önerileri tartışıldı. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, Anadolu Basını'nın sorunlarla boğuşarak ayakta kalmaya çalıştığını belirtti. Zor, İnternet Yasası ve Dezenformasyon Yasası'nda gazeteciler ve sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınmamasının, çözüm arayışında paydaş yapılmamasının sıkıntısını dile getirdi.

Gazeteciler Habercilik Refleksini Kaybediyor

 

Zor, gazetelerin internet sitelerine trafik çekme ve tıklama odaklı haber yapma çalışmaları nedeniyle asli görevlerinden uzaklaştığını, habercilik refleksini kaybetmeye başladığını ifade etti. Son günlerde gündeme gelen Etki Ajanlığı yasasının gazeteciler için yeni bir yük, yeni bir sansür girişimi olduğunu belirtti.

 

Haber Değeri Artık Önemli Değil

 

Anadolu'da görev yapan gazetelerin büyük kısmının, Anadolu'daki KOBİ'lerin bir çoğundan fazla istihdam sağladığına dikkat çeken Zor, yerel basının Anadolu'da büyük bir istihdam yükünü sırtladığını, ancak iş dünyasına sağlanan imkanlardan aynı derecede faydalanamadığını belirtti.

 

Anadolu Basın Birliği Olarak Mücadelemize Devam Edeceğiz

 

Basınının sorunlarına uzak olan yaygın basın ve onların temsilcileri, ne yazık ki çözüme yönelik etkili bir çalışma içerisinde olmadılar. Anadolu'nun, yerel basının bağrında doğan bir dernek olarak Anadolu Basın Birliği, bu sorunların çözümüne daha önce yaptığı gibi yine önder olmaya taliptir. Yeni ve dinamik bir ekip kurduk. Yeni yönetimimizde gazeteciler olduğu gibi, sektörümüze katkı ve sinerji katacağını düşündüğümüz arkadaşlarımızı da aldık. Amacımız Anadolu Basını için sorunların çözümüne ve yerel basının gelişmesine yönelik çalışmalara hız vermek. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.” sözünü yerine getirmek için çalışmak zorundayız.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER