© Haber Olay 2021

Akçakale’de Suriyeli çocuklar sporla entegre oluyor

Akçakale Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü, Yaz Spor Kursları kapsamında Suriyeli çocuklara da Türk çocuklarla birlikte spor yaptırarak topluma entegrasyonlarını sağlıyor.

Suriyelilerin en yoğun yaşadığı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Akçakale Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü Yaz Spor Kurslarından Suriyeli çocuklar dayararlanıyor.

Özellikle Suriyeli çocukların kurslara katılmasını sağlayan Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü böylece, Suriyeli ve Türk çocukların birlikte spor yaparak hem kaynaşmasını hem de entegrasyon sürecini kolaylamış oluyor. Kurslarda Voleybol, futbol, atletizm,yüzme, futsal, gibi bir çok sportif faaliyetleri yer alıyor.

Gençlik ve İlçe Spor müdürü Şevket Saruhan Hamavioğlu yaz spor kursları ile ilgili yaptığı açılmada şunları kaydetti:

“Yaz Spor Kurslarımız yaklaşık olarak 3 aydır devam ediyor. Yüzlerce çocuğumuz bu kurslarımızdan yararlandılar. Bunun yanı sıra İlçe’de yoğun bir şekilde yaşayan Suriyeli misafirlerimizi de bu kurslarımıza dahil ettik. Çünkü; Suriyeli misafir Çocuklarımızın Türk çocuklarımızla kaynaşması, bu tür sportif faaliyetlerde büyük katkı sağlar. Ben bu vesile ile emeği geçen Spor Bakanlığımıza, Genel müdürlerimize, spor uzmanlarımıza bu özverili çalışmalara büyük destek sağladıklarından dolayı teşekkür ediyorum."

İsmail ARSLAN/Akçakale-BİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER