© Haber Olay 2021

Akçakale'de itfaiyeye 'gecikme' tepkisi

Akçakale'de vatandaşlar, 110 itfaiye hattını aradıkları zaman önce Şanlıurfa kent merkezindeki iletişim merkezine yönlendirilmelerinin mağduriyetlere neden olduğunu iddia etti.

ŞANLIURFA-Akçakale'de vatandaşlar, 110 itfaiye hattını aradıkları zaman önce Şanlıurfa kent merkezindeki iletişim merkezine yönlendirilmelerinin mağduriyetlere neden olduğunu iddia etti.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde vatandaşlar, itfaiye konusunda şikayetçi oldu.

İlçede yangın çıktığı zaman itfaiyeyi aradıklarında önce Şanlıurfa kent merkezindeki iletişim merkezine yönlendirildiklerini aktaran vatandaşlar, bu durumun mağduriyetlere neden olduğunu iddia etti. 

Sosyal medya üzerinden sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, yetkilileri de bu konuda göreve davet etti. 

Merkezden yönlendirme yapılana kadar uzun süre geçtiğini dile getiren vatandaşlar, gecikmenin mağduriyetlere neden olduğunu öne sürdü.

İTFAİYE GECİKTİ, 100 BİN ZARAR OLDU İDDİASI!

Yaşanan sıkıntıyı dile getiren bir vatandaş, komşusunun evinde yangın çıktığını ve itfaiyenin gecikmesinden dolayı 100 bin lira civarında zarar olduğunu iddia etti.

İki itfaiyenin gecikme suçunu birbirine attığını kaydeden vatandaş, durumu şu sözlerle anlattı

"110 itfaiye Şanlıurfa’ya bağlı. Komşumuzun sabah odada küçük bir yangın odalarında başladı, itfaiyeye haber verildi, itfaiye yarım saatten fazla zamanda gecikmeli geldi. Sebebi sorulunca Urfa’dan bize söylendi, biz geldik, gecikme varsa Urfa bize geç bildirmiştir dendi. Gerçekten de Urfa 10 dakika geç bilgi verse, buradan da 10 dakika geç gelince bir yangın için 20 dakika çok geç olmuş olacak. İnanın bugünkü yangında elektrik, su tesisatının tümü, sadece 1 el arabası salça, peynirler, gıda maddelerinin tümü, yatak, yorgan, battaniye, halılar malumunuz yöre itibarıyla yün yataklar, düzine düzine halı ve battaniyeler her evde bulunmaktadır, 3 traktör yanan eşya çöpe gitti. Tahminim sadece eşyalar 100 bin civarında yanmış zarar görmüştür. Oysa 110 direk ilçeye bağlı olsa, bilemedik 10 dakika geç olsa bile bu kadar zarar verilmezdi ve muhatap buranın itfaiyesi olurdu. Bu şekilde ise Urfa bize geç bildirdi, Urfa biz zamanında bildirdik gibi birbirini suçlayıcı ifade kullanmaz, mazeret arkasına sığınmazlardı."

BİHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER