© Haber Olay 2001

Akbaş’tan Tarım Arazileri İçin Uyarı!

Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Akbaş’tan Tarım ve fıstık Arazileri İçin Uyarı

Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Akbaş, tarım arazilerinin bilinçsizce imara açılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu. Gelecekte bu durumun ciddi pişmanlıklara yol açacağını vurgulayan Akbaş, “Bir gün, hazan olmuş fıstık ağaçlarından utanacağız” dedi.

 

Tarım arazilerinin korunması gerektiğine dikkat çeken Akbaş, “Keşke bu verimli topraklara kıymasaydık, şehir yerleşimini tarıma elverişsiz alanlara taşısaydık ve bu arazilerden ürün hasat etmeye devam edebilseydik diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Bu sorunun sadece bugünü değil, geleceği de etkilediğini vurgulayan Akbaş, “Biz demesek de emin olun, torunlarımız beddua ederek bunu dile getirecektir” sözleriyle gelecek nesillerin bu yanlış kararlardan dolayı büyük sıkıntılar yaşayacağını belirtti.

 

Şanlıurfa’nın en önemli tarım ürünlerinden biri olan fıstığın geleceğinin tehlikede olduğunu ifade eden Akbaş, yetkililere ve kamuoyuna çağrıda bulunarak tarım arazilerinin korunması için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER