© Haber Olay 2021

AK Parti Şanlıurfa'da Tepki İstifaları Gelmeye Başladı!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde AK Parti'nin ikinci sıra adayı olarak seçilen Abdulkadir Kurt, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Şanlıurfa'da Tepki İstifaları Gelmeye Başladı!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde AK Parti'nin ikinci sıra adayı olarak seçilen Abdulkadir Kurt, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

 

Kurt, Birecik halkına hitaben yaptığı konuşmada, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM partisinin Birecik'te yaklaşık 11 bin oy farkla seçimi kazandığını hatırlattı. Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve tüm legal siyasi partilerin seçime katılma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Kurt, sandık sonuçlarına her durumda saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

 

Kurt, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"Üzülerek söylüyorum ki, geldiğimiz son noktada Mehmet Pekin, seçimlerden yaklaşık 20 gün sonra 22 bin insanın iradesini gasp ederek DEM partisinden istifa etmiştir. Bu kişi, ülkemizin milli değerleri üzerinden algı yaratıp kirli rant hayalleri kurmaktadır. Ne yazık ki bu hayallere karşılık bulmaktadır. Ve bugün itibariyle gördüğümüz son olay da AK Parti'ye geçişini görmekteyiz. AK Parti, özellikle son dönemlerde bu tür insanları parti bünyesinde barındırdığı için oy kaybına uğramıştır. Bunu da son seçimlerde net bir şekilde gördük. Yanlışlarımızdan ders çıkarmak yerine yanlışlarla devam etmekteyiz."

 

Kurt, halkın iradesini yok sayan kişilerle aynı çatı altında bulunamayacağını belirterek, AK Parti meclis üyeliğinden istifa ettiğini ve bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

Son olarak Kurt, "Son nefesime kadar halkımın, memleketimin ve ülkemin menfaatlerini koruyacağım. Bireysel menfaatlerden uzak, tamamen halkımın sorunlarına odaklı çalışmaya devam edeceğim. Halkımın bireyşi sesi olacağım. Kutuplaşmanın olmadığı, din, dil, ırk ayrımı olmadan kardeşçe bir ülkede yaşamak dileğimle. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER