Şanlıurfa
DOLAR32.2701
EURO34.7797
ALTIN2412.1

Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da yapılacak!
Abone ol
Şanlıurfa, 4-8 Kasım 2024 tarihleri arasında insanlığın geçmişine ışık tutacak dünyanın ilk Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Farklı coğrafyalarda, farklı zaman dilimlerinde ve farklı kültürel ve sosyo-ekonomik koşullarda ortaya çıkan Neolitik oluşumları ele alacak kongre, bu alandaki en son araştırmaları ve bulguları bir araya getirecek.

İnsanlığın sıfır noktası olarak kabul edilenGöbeklitepe'nin bulunduğu Şanlıurfa dünya çapında bir kongreye ev sahipliğiyapmaya hazırlanıyor. Dünya Neolitik Kongresi 4-8 Kasım tarihleri arasındaŞanlıurfa'da gerçekleşecek.

12 bin yıllık tarihiyle Göbeklitepe insanlığın geçmişineışık tutuyor. Ancak burası, Şanlıurfa’da tarihi yeniden yazdıran tek yer değil.Karahantepe’de devam eden arkeolojik kazıların genişletilmesiyle bölgede dahafazla önemli bulguya erişilmişti. Bu nedenle de artık Taş Tepeler olarak anılanve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bölgeye ev sahipliği yapanŞanlıurfa’da yılın en önemli kongrelerinden biri düzenlenecek.

4-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek DünyaNeoloitik Kongresi alanında önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Kongre,farklı coğrafi bölgelerde, farklı zaman dilimlerinde gerçekleşen çeşitliNeolitik oluşumlara ilişkin tartışmaları bir araya getirmek amacıyladüzenleniyor. Kongrenin oturumları Harran Üniversitesi ve Arkeoloji Müzesi’ndegerçekleşecek.

Kongre, Neolitik olaylara hemyerel hem de küresel ölçekte bakmanın ve düşünmenin yeni yollarını teşviketmeyi amaçlıyor. Bu sayede, insanlığın geçmişine dair dahaderin bir anlayış geliştirmek ve geleceğe dair daha sağlam adımlar atmak mümkünolacak.

Kongre ayrıca, Neolitikkültürlerin ortaya çıkışı ve gelişmesiyle ilgili geleneksel teorilere veterminolojilere meydan okumayı amaçlıyor. Farklı coğrafyalardakiNeolitik oluşumların karşılaştırılması yoluyla, bu kültürlerin ortaközellikleri ve farklılıkları belirlenecek ve Neolitik Çağ'a dair yeni bakışaçıları geliştirilecek.

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?Önceki Haber

Dolar ve euro bugün ne kadar oldu?

Altın yükselişe geçtiSonraki Haber

Altın yükselişe geçti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar